www.GISoost.be http://www.oost-vlaanderen.beDownload

Applicaties

  • ArcGIS Explorer Voor consultatie van geodata kan gebruik gemaakt worden van ArGIS Explorer, een gratis programma van ESRI. Je kan de verschillende versies downloaden op de website van ESRI. Arcgis Explorer vervangt het vroegere Arcexplorer. Met ArcGIS explorer heb je toegang tot de Arcgis Online data, kan je eigen geodatalagen visualiseren en ruimtelijk analyseren, en kan je deze data combineren met oa. foto's. Anderzijds kan je Arcgis Explorer ook gebruiken voor het consumeren van geo-webservices.
  • ArcExplorer 2. ArcExplorer 2 is een vorige versie van Arc(GIS) Explorer, met minder functionaliteiten. Voor deze versie heb je geen Java Runtime nodig. Ze draait ook wel vlotter op minder performante systemen. Je kan gebruik maken van deze kopie van v2.0: ae2setup.exe (12,8 MB). De bijhorende documentatie is in pdf-formaat beschikbaar: arcexplorer.pdf (1,25 MB).
    Wij vonden een bug in ArcExplorer 2, en ook een manier om die te omzeilen: arcexplorer_bug.pdf (63 KB).
  • MrSID GeoViewer De MrSID GeoViewer is een programma van Lizardtech. Met dit programma is het mogelijk om bestanden te bekijken die in MrSID formaat opgeslagen werden.
    Je kan de geoviewer downloaden op de website van Lizardtech.
  • MrSID ExpressView ExpressView is een plugin van Lizardtech. Met deze plugin is het mogelijk om bestanden die in MrSID formaat opgeslagen werden direct te bekijken in een Windows-Browser. Downloaden kan via de plugin-pagina op de lizard-website. .
  • WinZip. Om de overdracht zo kort mogelijk te houden worden gegevens vaak gecomprimeerd opgeslagen in het zip-formaat. Je kan de meest recente versie downloaden van de website van WinZip. Hiermee kan je de gecomprimeerde gegevens opnieuw uitpakken.
  • Acrobat Reader. Documenten worden op internet vaak in pdf-formaat weergegeven. Indien nodig kan je de meest recente versie downloaden op de website van Adobe. Hiermee kan je deze pdf bestanden consulteren.

Provincie Oost-Vlaanderen, GISoost - PIVA eGov/Dienst ICT