Oost-Vlaanderen - Biologische Waarderingskaart

Biologische Waarderingskaart en natuurgerichte bodembedekkingkaart van het Vlaamse Gewest

Er is een actualisatie van de Biologische Waarderingskaart, versie 2 beschikbaar. De informatie is bijgewerkt tot 16-09-2010.

De Biologische Waarderingskaart

De Biologische Waarderingskaart (BWK) is een uniforme inventarisatie en evaluatie van het gehele Vlaamse grondgebied aan de hand van een set karteringseenheden die staan voor vegetaties, bodembedekking en kleine landschapselementen (lijn- en puntvormige elementen). Deze kaart is aangemaakt door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Ook met de aanwezigheid van belangrijke fauna-elementen is er rekening gehouden, deze zijn verzameld in de productentiteit ďFaunistische belangrijke gebiedenĒ. Van de BWK bestaan er 2 officiŽle versies, en een aantal "tussenversies". De versie 1 dateert uit de periode 1978 Ė 1997 en geeft meer de algemene landschapsstructuur weer. De vernieuwde BWK, versie 2, probeert, in vergelijking met de versie 1, aan meer vereisten en noden te voldoen. Deze zijn o.a.:

Versies

Met deze versie 2 van BWK is het grondgebied (gans Vlaanderen) volledig afgewerkt. Het is uiteraard aangewezen om vanaf nu BWK versie 2 als referentiekaart te gebruiken.

Voor de volledige beschrijving van de bestanden: zie de metadata

Gebruiksvoorwaarden

Deze gegevens zijn eigendom van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Bronvermelding: "VectoriŽle versie van de Biologische Waarderingskaart, versie 2, Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO), AGIV"